Διογένης & Γιώργης στον κήπο της Βίλας Αλλατίνη. Ήταν μια υπέροχη νύχτα!

Και ναι, έγινε η έναρξη της καλοκαιρινής, συναυλιακής σεζόν! Το βράδυ της Δευτέρας, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινίασε την ιδέα του να αξιοποιήσει τους υπέροχους κήπους της Βίλας Αλλατίνη με τις πρώτες συναυλίες για φέτος. Ο Διογένης Δασκάλου με την μπάντα του, τους Monie & Monie Conniente και τον Γιώργη Χριστοδούλου καλεσμένο και στενό συνεργάτη του τον τελευταίο χρόνο, άνοιξαν το τετραήμερο συναυλιών που θα παρουσιαστούν στον χώρο.

Κείμενο | Φωτογραφίες : Γιώργος Σταυρακίδης ([email protected])

Διογένης & Γιώργης στον κήπο της Βίλας Αλλατίνη. Ήταν μια υπέροχη νύχτα!

Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το τετραήμερο του ΚΠΠΚΜ έδειξε το ενδιαφέρον του, αλλά και την επιθυμία να παραβρεθεί σε θεάματα, ενώ σε ελάχιστο χρόνο από τη στιγμή που “άνοιξε” η διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων μέσω viva, έγιναν όλες οι βραδιές sold out. 

Το έργο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας, είναι σημαντικό. Από τη μία δείχνει να μένει δίπλα στον απλό κόσμο που στερήθηκε τις τέχνες, από την άλλη αποδεικνύει την αγάπη του για τους καλλιτέχνες που στηρίζει με αυτές τις δράσεις αλλά και με άλλες που συνέχεια ανακοινώνει.

Η σχέση του με τον κόσμο του ποιοτικού θεάματος δείχνει να βάζει τα σωστά θεμέλια για ακόμα πιο σπουδαία πράγματα στο μέλλον και αν κάτι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε, είναι σίγουρα η δουλειά που κάνει η Πρόεδρος κ. Άννα Μυκωνίου και η ομάδα της. 

 

Διογένης & Γιώργης στον κήπο της Βίλας Αλλατίνη. Ήταν μια υπέροχη νύχτα!

 

Ο κόσμος που ήρθε στη Βίλα Αλλατίνη το βράδυ της Δευτέρας, σεβάστηκε απόλυτα τον χώρο αλλά και τις υγειονομικές κατευθύνσεις που δινόταν από την είσοδο ακόμα. Η παράσταση του Διογένη και του Γιώργη, διασκέδασε τους θεατές, τους έκανε να γελάσουν με την επικαιρότητα και τον τρόπο που την σχολιάζει ο Σερραίος performer, τους έκανε να τραγουδήσουν μαζί με την μελωδική φωνή του Χριστοδούλου, να νιώσουν την πρώτη καλοκαιρινή νύχτα που βρέθηκαν σε μία μεγάλη συναυλία. Να φύγουν, τελικά, όταν πια αποχαιρέτησαν οι καλλιτέχνες και να έχουν πάρει μαζί τους ένα κομμάτι αισιοδοξίας.

 

Διογένης & Γιώργης στον κήπο της Βίλας Αλλατίνη. Ήταν μια υπέροχη νύχτα!

 

Το επιβλητικό κτίριο της Βίλας, φωτισμένο κι αυτό. Να συμπληρώνει τον πίνακα ενός άγνωστου ζωγράφου που πήρε τον σκοτεινό καμβά της νύχτας και του πέταξε μπογιές. Λίγο κόκκινο, λίγο χρυσό, λίγο λευκό. Και τραγούδια. Τα τραγούδια δεν έχουν χρώμα. Έχουν όμως ψυχή, όπως οι πίνακες. Κι όπως όλοι αυτοί που ξεκίνησαν από το σπίτι τους για να περάσουν καλά. Το έχουμε ανάγκη πια αυτό.

 

Εξαιρετικοί ήταν ο Διογένης και ο Γιώργης στον κήπο της Βίλας Αλλατίνη!

 

Ακολουθούν άλλες τρεις συναυλίες στον ίδιο χώρο τις επόμενες μέρες.
-Στις 21 Ιουλίου, αφιέρωμα στον Leonard Cohen, με ερμηνεύτριες τις Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is.
Στις 22 Ιουλίου ο Ορφέας Περίδης και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης 
τις 23 Ιουλίου η Ελευθερία Αρβανιτάκη 

 

 

Διογένης & Γιώργης στον κήπο της Βίλας Αλλατίνη. Ήταν μια υπέροχη νύχτα!

 

 

 

About the author /


Αγαπώ τις μουσικές που έχουν συναισθήματα και τις ταινίες που με ταξιδεύουν... γράφω για όσα νομίζω πως το αξίζουν και για όσα κάνουν λίγο πιο όμορφη την ζωή γύρω μας... στο MUSEEKart.com ξεκινάνε για εμάς όλα από την αρχή... μουσικές + άνθρωποι...

Related Articles

Απάντηση

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Once Upon : Θεατρικά εργαστήρια & σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, σε μία εποχή που το χρειαζόμαστε
Posted in: ΘΕΑΤΡΟ

Τα θεατρικά εργαστήρια Once Upon αποτελούν μια κοιτίδα πολιτισμού που ήρθε πέρυσι, με σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα της πόλης. Ένας χώρος βγαλμένος από παραμύθι περιμένει και φέτος, για δεύτερη χρονιά, μικρά και μεγάλα παιδιά καθώς και ενήλικες για να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου. Φωτογραφίες : Όλγα Δέικου   Σε τρεις θεματικούς ορόφους, ενήλικες […]

Read More
Ο Μάρτιος έχει τα δικά του (δέκα) τραγούδια
Posted in: TOP10, ΜΟΥΣΙΚΗ

Κι ενώ ο Μάρτης φέρνει δειλά την άνοιξη, τα τραγούδια που ακούν οι αναγνώστες μας γίνονται λίστα, σύμφωνα με αυτά που ψήφισαν όλο τον προηγούμενο μήνα. Δέκα τραγούδια που αγαπάμε κι εμείς – τα περισσότερα τουλάχιστον- γίνονται το soundtrack αυτού του μήνα. Τώρα που τα τραπεζάκια στα μπαλκόνια καθαρίζονται και βγαίνουμε για τον πρώτο καφέ… […]

Read More
VIDEO CLIP
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x