Οι Μέτοικοι για τη συνεργασία με Α. Κετιμέ και Γ.Νταλάρα (και όχι μόνο!) | Συνέντευξη

Μια μπάντα, ένα τραγούδι που κυκλοφορεί ήδη με τη συμμετοχή της Αρετής Κετιμέ, ένα άλμπουμ με τον Γιώργο Νταλάρα να ερμηνεύει τραγούδι τους… ε δε χρειάζονται κι άλλα για να τους βρούμε και να μιλήσουμε μαζί τους… αυτοί είναι οι Μέτοικοι!

 
 
Πάμε να συστηθούμε…
 
Πως γνωριστήκατε μεταξύ σας; Όλα ξεκίνησαν το 2014 όταν ο Κωνσταντίνος Πλακίδας  συνάντησε μετά από χρόνια τον παιδικό του φίλο Γιώργο Καλόκληρο και συνέχισαν αυτό που είχαν αφήσει στη μέση, ένα παιδικό όνειρο ,να δημιουργήσουν  ένα συγκρότημα. Αργότερα προστέθηκε στο σχήμα ο μικρός της παρέας Γιώργος Μεταξάς  και άρχισαν να εμφανίζονται σε διάφορους χώρους στο  Μεσολόγγι και τις  γύρω περιοχές. .Μετά από ένα χρόνο περίπου η Ευτυχία Σκεύη παρουσίασε κάποιους στίχους κι όλα ξεκίνησαν από τότε.
 
Πως καταλήξατε στο όνομα ΜΕΤΟΙΚΟΙ; Το όνομα Μέτοικοι ήταν ιδέα της Ευτυχίας Σκεύη κι έπειτα από κοινού αποφασίσαμε να το υιοθετήσουμε κυρίως  λόγω της ιστορίας και του συμβολισμού που ενέχει ο όρος.
 
Ποιές είναι οι επιρροές σας; Οι επιρροές μας είναι πολλές και φαινομενικά αντικρουόμενες μεταξύ τους .Ξεκινούν από το δημοτικό τραγούδι ,το ρεμπέτικο ,τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και φθάνουν ως τη ροκ. Εκείνο που κεντρίζει τη φαντασία και μας συγκινεί είναι το καλό ελληνικό τραγούδι.
 

 
Παρουσιάζετε αυτές τις μέρες ένα νέο τραγούδι με τίτλο "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ" με την Αρετή Κετιμέ ,πείτε μας λίγα λόγια ,πώς προέκυψε η συνεργασία μαζί της; Το τραγούδι με το οποίο συστηνόμαστε στον κόσμο είμαι μια αναφορά στην παραδοσιακή μας  μουσική. Είναι ανάγκη για μας να αναζητήσουμε τη δική μας ταυτότητα μέσα από τις ρίζες μας .Ευχαριστούμε από καρδιάς την Αρετή που στηρίζει το ξεκίνημά μας .Η Αρετή Κετιμέ είναι συντοπίτισσά μας με αξιόλογη πορεία στο χώρο της μουσικής και νιώθουμε πως  το ‘’ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ’’ γράφτηκε για τη φωνή της.
 
Όμορφο τραγούδι, που ήδη το αγκαλιάζει ο κόσμος… Πως νιώθετε για αυτή την αποδοχή; Τα σχόλια και οι αντιδράσεις των ακροατών είναι θετικά κι επομένως πολύ ενθαρρυντικά κι αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και δυνατοί ,ώστε να συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες.
 
Εμφανίζεστε συχνά; Πείτε μας λίγα λόγια για τις εμφανίσεις σας και πως παρουσιάζετε το σχήμα; Οι εμφανίσεις μας είναι συχνές στην ευρύτερη περιοχή απ΄ όπου καταγόμαστε κι ελπίζουμε να γίνουν συχνότερες  και σε χώρους  ανά  την Ελλάδα. Όπως προαναφέρθηκε, μέλημα και χαρακτηριστικό  του σχήματος είναι η αναφορές στον πλούτο του ελληνικού τραγουδιού.
 
Ετοιμάζετε και άλλα νέα τραγούδια; Ετοιμάζουμε τον πρώτο μας  δίσκο με δώδεκα τραγούδια και ανυπομονούμε να βγει το υλικό μας στον κόσμο.
 

 
Στην σελίδα σας είδα μια φωτογραφία με τον Γιώργο Νταλάρα. Τι σημαίνει αυτό; κάτι δυνατό φαντάζομαι… Ό,τι δυνατότερο για μας… Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει ένα τραγούδι στο δίσκο μας .Τι να πούμε γι΄ αυτή τη συνεργασία… Είμαστε ευγνώμονες που μας εμπιστεύτηκε τη φωνή του και που μας έδωσε δύναμη για τη συνέχεια.
 
Θα είναι η χρονιά αυτή διαφορετική από τις άλλες; Αισθάνεστε πως θα είναι η χρονιά σας; Ελπίζουμε το "διαφορετικό" αυτής της  χρονιάς να είναι η κυκλοφορία του έργου μας ώστε να φτάσει  στον κόσμο.
 

 
Καλή Επιτυχία ευχόμαστε και το σίγουρο είναι πως είστε ένα νέο σχήμα που θα σας ακολουθούμε!!!

 

Οι Μέτοικοι είναι οι :
Kωνσταντίνος Πλακίδας 
Ευτυχία Σκεύη 
Γιώργος Καλόκληρος 
Γιώργος Μεταξάς 

 

 

 

Ημερομηνία δημοσίευσης
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

 

 

 

About the author /


Απάντηση

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Όλοι οι λόγοι που το “Από Θέση Ισχύος” του Φεζολλάρι είναι μία μοναδική παράσταση!
Posted in: ΕΙΔΑΜΕ, ΘΕΑΤΡΟ

Η καλοκαιρινή περιοδεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες με το έργο “Από Θέση Ισχύος / Η δύναμη του Δημόσιου Λόγου” σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι, μουσική του Γιώργου Ανδρέου και ηθοποιούς την Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Αλέκο Συσσοβίτη, την Άννα Μάσχα και την Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε η παράσταση στη Θεσσαλονίκη, […]

Read More
Ο Μάρτιος έχει τα δικά του (δέκα) τραγούδια
Posted in: TOP10, ΜΟΥΣΙΚΗ

Κι ενώ ο Μάρτης φέρνει δειλά την άνοιξη, τα τραγούδια που ακούν οι αναγνώστες μας γίνονται λίστα, σύμφωνα με αυτά που ψήφισαν όλο τον προηγούμενο μήνα. Δέκα τραγούδια που αγαπάμε κι εμείς – τα περισσότερα τουλάχιστον- γίνονται το soundtrack αυτού του μήνα. Τώρα που τα τραπεζάκια στα μπαλκόνια καθαρίζονται και βγαίνουμε για τον πρώτο καφέ… […]

Read More
Ο Νικόλας Σαββίδης τραγουδάει “Ποιον έρωτα σταυρώνεις”
Posted in: VIDEO CLIP, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΝΕΑ, ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ο Κύπριος συνθέτης και ερμηνευτής Νικόλας Σαββίδης κυκλοφορεί το νέο του single με τον τίτλο «Ποιον Έρωτα Σταυρώνεις» σε στίχους Λάζαρου Αντωνιάδη και πάλι, μετά τη συνεργασία τους στη “Στεριά”, το πρώτο τραγούδι που γράψανε μαζί.  Το τραγούδι είναι προπομπός του ντεμπούτου του άλμπουμ, το οποίο έχει μουσικές επιρροές από τη δεκαετία του ’80 με το σύγχρονο […]

Read More
MUSEEKart.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x