Η Βίλα Αλλατίνη γέμισε με μελωδίες του Ορφέα Περίδη και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη!

Σε μία βραδιά με τον Ορφέα Περίδη και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, πρωταγωνιστής μπορεί να είναι μονάχα το τραγούδι. Η μουσική και οι στίχοι. Κάπως έτσι στη τρίτη μουσική βραδιά στη Βίλα Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη, μάγεψαν οι δύο καλλιτέχνες το κοινό που βρέθηκε στην αυλή του επιβλητικού κτηρίου για να τους ακούσει. 

Κείμενο | Φωτογραφίες : Γιώργος Σταυρακίδης ([email protected])

 

Η Βίλα Αλλατίνη γέμισε με μελωδίες του Ορφέα Περίδη και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη!
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, μουσικός και συνθέτης, βαθιά γνώστης της μουσικής. Ο Ορφέας Περίδης, τραγουδοποιός και ονειρομάγος που με τα τραγούδια του εδώ και τριάντα χρόνια έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο καλό ελληνικό τραγούδι. Οι δύο τους αυτό το καλοκαίρι, πήραν τις κιθάρες τους και ταξιδεύουν στην Ελλάδα με αποσκευές τα πιο ωραία τραγούδια.

 

Από τον Μάνο Χατζιδάκι και μεγάλους ποιητές, μέχρι την προσωπική δισκογραφία των δύο και με αρκετές αναφορές σε εκείνα τα μουσικά κομμάτια που αγαπούν. Με ένα πρόγραμμα που διευρύνει τον μουσικό κύκλο και τελικά κλείνει στις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, ο Περίδης και ο Ανδρουλιδάκης κεντάν μια βραδιά σαν υφαντό, βάζοντας της τα πιο ωραία χρώματα και τις πιο όμορφες ιστορίες τους.  Ξεκινώντας αγνά και αφηρημένα και καταλήγοντας σε μια ολοκληρωμένη ιστορία που αφήνει στον θεατή μία μικρή ευτυχία. Από αυτές που νιώθουμε όταν κάτι αναστατώνει την ψυχή. Όταν κάτι ωραίο έρχεται να αλλάξει το συνηθισμένο. 

 

 

Οι βραδιές αυτές που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να φέρνουν αυτή την ομορφιά που χάσαμε κάπου το προηγούμενο διάστημα. Με βραδιές δωρεάν για το κοινό, με όλα τα μέτρα προστασίας και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους έρχονται, η Βίλα Αλλατίνη γίνεται η αφετηρία ενός μικρού, αλλά όχι χαμένου καλοκαιριού.

 

Η Βίλα Αλλατίνη γέμισε με μελωδίες του Ορφέα Περίδη και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη!

 

Όσοι έτυχε να έρθουν σε αυτές τις βραδιές, γνωρίζουν καλά αυτό που λέω. 

 

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Ορφέας Περίδης και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, άναψαν τα δικά τους φώτα στη νύχτα. Σαν “φωτοβολίδα”. Με όλα εκείνα που αγαπάμε. “Ζηλεύει η νύχτα”, “Δε σε κοιτάω στα μάτια”, “Φεγγάρι”, “Κάτι μου κρύβεις”, “Το βαλς”, “Καρδιά μου”, “Υλαγιαλί”, “Εθνικό Έλλειμμα” και πολλά άλλα. Τραγούδια μιας ζωής. Τραγούδια που ταίριαζαν σε μία τέτοια νύχτα.

 

Να είμαστε καλά, να βρεθούμε σε πολλές τέτοιες νύχτες. 

 

 

Η Βίλα Αλλατίνη γέμισε με μελωδίες του Ορφέα Περίδη και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη!

 

 

Η Βίλα Αλλατίνη γέμισε με μελωδίες του Ορφέα Περίδη και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη!

 

 

 

 

 

About the author /


Αγαπώ τις μουσικές που έχουν συναισθήματα και τις ταινίες που με ταξιδεύουν... γράφω για όσα νομίζω πως το αξίζουν και για όσα κάνουν λίγο πιο όμορφη την ζωή γύρω μας... στο MUSEEKart.com ξεκινάνε για εμάς όλα από την αρχή... μουσικές + άνθρωποι...

Related Articles

Απάντηση

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Όλοι οι λόγοι που το “Από Θέση Ισχύος” του Φεζολλάρι είναι μία μοναδική παράσταση!
Posted in: ΕΙΔΑΜΕ, ΘΕΑΤΡΟ

Η καλοκαιρινή περιοδεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες με το έργο “Από Θέση Ισχύος / Η δύναμη του Δημόσιου Λόγου” σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι, μουσική του Γιώργου Ανδρέου και ηθοποιούς την Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Αλέκο Συσσοβίτη, την Άννα Μάσχα και την Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε η παράσταση στη Θεσσαλονίκη, […]

Read More
Ο Μάρτιος έχει τα δικά του (δέκα) τραγούδια
Posted in: TOP10, ΜΟΥΣΙΚΗ

Κι ενώ ο Μάρτης φέρνει δειλά την άνοιξη, τα τραγούδια που ακούν οι αναγνώστες μας γίνονται λίστα, σύμφωνα με αυτά που ψήφισαν όλο τον προηγούμενο μήνα. Δέκα τραγούδια που αγαπάμε κι εμείς – τα περισσότερα τουλάχιστον- γίνονται το soundtrack αυτού του μήνα. Τώρα που τα τραπεζάκια στα μπαλκόνια καθαρίζονται και βγαίνουμε για τον πρώτο καφέ… […]

Read More
VIDEO CLIP
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x