Λυδία Σέρβου ” Τα όνειρα μου δεν τα λέω, μη φοβηθούν και φύγουν…” | Συνέντευξη

Η Λυδία Σέρβου είναι περίπτωση καλλιτέχνη που αξίζει να θαυμάζεις για τις γνώσεις, την στάση και τις επιλογές της στη μουσική της πορεία τα χρόνια που δημιουργεί και την γνωρίζουμε. Με αφορμή το καινούριο της τραγούδι "Όση μου'λειψε αγκαλιά" και την εμφάνιση της στο Barallagi (στο Κολωνάκι) στις 21 Οκτωβρίου, μιλάει αποκλειστικά στο MUSEEKart.com για τις συνεργασίες της και για όλα εκείνα που έρχονται… και πιστέψτε με, θα είναι εξαιρετικά! 

 
%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%bf%cf%852
 Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε ένα καινούριο τραγούδι και μαθαίνω πως έρχεται ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Πες μου λίγα γι’αυτό… Πράγματι μόλις κυκλοφόρησε από το Ogdoo music group το νέο μου τραγούδι σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Χατζηευσταθίου. Λέγεται «Όση μου λειψε αγκαλιά» και αποτελεί το πρώτο δείγμα της επερχόμενης ολοκληρωμένης δισκογραφικής μου δουλειάς. Θα κυκλοφορήσει με τον καινούργιο χρόνο και θα περιλαμβάνει νέα τραγούδια σε μουσική των Νεοκλή Νεοφυτίδη, Σταμάτη Χατζηευσταθίου και Γιώργου Δημητριάδη. Να τονίσω ιδιαίτερα ότι ο Γιώργος Χατζηνάσιος με τίμησε επιτρέποντάς μου να ερμηνεύσω σε επανεκτέλεση το «Παιδί με το Ταμπούρλο» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.
 
Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη; Με τον Νεοκλή ήρθε απλά η κατάλληλη στιγμή για να επισφραγιστεί η μακροχρόνια συνεργασία και φιλία μας. Είναι ένας υπερταλαντούχος δημιουργός και μουσικός και νιώθω πολύ τυχερή που ερμηνεύω τραγούδια του. Άλλωστε μου έχει χαρίσει το τρυφερό «Νανούρισμα του Άγνωστου Κόσμου» στο πρώτο μου δίσκο, το οποίο έχει γράψει για την κόρη του Νεφέλη.  Με τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου γνωριστήκαμε πρόσφατα μέσω του κοινού μας φίλου και στιχουργού Ανδρέα Καραγιαννίδη. Άκουσα ένα τραγούδι που είχαν γράψει μαζί, μου άρεσε και το ζήτησα για τη νέα μου δουλειά. Έτσι γνώρισε τη φωνή μου, μου πρότεινε να μου γράψει και άλλα τραγούδια και έγινε μέλος της μουσικής μας παρέας.   
 
Ξεκινάς νέες εμφανίσεις, όπως αυτή στις 21 Οκτωβρίου στο Barallagi. Τι θα ακούσουμε στο πρόγραμμα που παρουσιάζεις; Συντροφιά με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο θα παρουσιάσουμε καινούργια τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο, τραγούδια από την προηγούμενη δισκογραφική μου δουλειά αλλά και τραγούδια με μια πινελιά των ρομαντικών 80's! Ξεχωριστή θέση βέβαια θα έχει το «Όσο μου λειψε αγκαλιά» που ήδη έχει αγαπήσει ο κόσμος και μας το ζητάει.
 

 
Τα τραγούδια  που ερμηνεύεις, είτε σε ένα άλμπουμ, είτε σε ένα live με ποια κριτήρια τα επιλέγεις; Είναι τελείως ξεχωριστές διαδικασίες. Όταν διαλέγω τραγούδια για μια δισκογραφική δουλειά θέλω να με εμπνεύσει ο στίχος πρώτα. Το κάθε τραγούδι είναι ένας μικρός ρόλος και έχω την ανάγκη να ταυτιστώ με την ιστορία του. Από την άλλη, στις ζωντανές εμφανίσεις με εμπνέει το κοινό. Διαλέγω τραγούδια γνωστά και αγαπημένα που να αγγίζουν τον κόσμο και να τα τραγουδάμε παρέα.
 
Πως ορίζεις την προσωπική σου επιτυχία; Επιτυχία για μένα είναι να με διακόπτει! το κοινό τραγουδώντας μαζί μου.
 
Πόσο σημαντικό για έναν ερμηνευτή είναι να έχει κάνει σπουδές στη μουσική; Οι μουσικές σπουδές είναι απαραίτητα εφόδια για έναν ερμηνευτή. Σε προσωπικό επίπεδο η γνώση και η τεχνική κατάρτιση που μου προσέφεραν  τόσο η κλασική όσο και η βυζαντινή μουσική μου παιδεία είναι τα στοιχεία εκείνα που με βοηθούν να μπορώ να κατανοώ και να ερμηνεύω πολλά είδη μουσικής.
 
%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%bf%cf%853
 
Γνωρίζω πως έχεις συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες… θυμήσου μερικές συνεργασίες που θεωρείς πολύ σπουδαίες… Μέχρι σήμερα δεν έχω νιώσει άσχημα για καμμιά συνεργασία μου. Όλες τις θεωρώ σπουδαίες και τις θυμάμαι με χαμόγελο και συγκίνηση. Δεν μπορώ,όμως, να μην αναφερθώ στις δύο πρόσφατες συνεργασίες που είχα τον Σεπτέμβριο. Στο κατάμεστο Ηρώδειο όπου μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη, την Χαριτίνη Πανοπούλου, τον Παναγιώτη Σδούκο και τους εξαιρετικούς σολίστες μουσικούς που μας συνόδευσαν, παρουσιάσαμε μια καταπληκτική παράσταση με τίτλο «Μικρασία φεύγαμε…και για σένα λέγαμε». Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέοι, σπουδαίοι καλλιτέχνες και χορευτικές ομάδες, αλλά και σύλλογοι που φέρουν τη σφραγίδα του μικρασιατικού πολιτισμού και μας ταξίδεψαν στη Σμύρνη, την Πόλη, την Καππαδοκία και τον Πόντο. Τη σκηνική επιμέλεια είχε η Σοφία Σπυράτου, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Ζαχαρίας Καρούνης και για πρώτη φορά στα χρονικά την οργάνωση στο Ηρώδειο είχε η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Χαλκηδόνος και Ηρακλείου. Επίσης είχα την μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχω στα ξεχωριστά για φέτος «Τσιτσάνεια» όπου, μαζί με τον Τρικαλινό Κώστα Καραφώτη, την Ευτυχία Μητρίτσα καθώς και την Ορχήστρα του Μουσείου Τσιτσάνη τιμήσαμε τους έξι μεγάλους Τρικαλινούς καλλιτέχνες – Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Χρήστο Κολοκοτρώνη, Γιώργο Σαμολαδά και Δημήτρη Μητροπάνο – τραγουδώντας μαζί με το πολυπληθές κοινό τα τεράστια τραγούδια τους που κληρονομήσαμε, στον υπέροχο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.
 

 
Ο χειμώνας που έρχεται τι περιμένεις (ή εύχεσαι) να σου φέρει; Ο χειμώνας σίγουρα θα είναι δημιουργικός. Θα τελειώσουμε τον δίσκο, θα συνεχίσουμε τις ζωντανές μας εμφανίσεις με τον Νεοκλή και τους συνεργάτες μας και ετοιμάζουμε μια μεγάλη μουσική παράσταση για την καινούργια χρονιά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας.
 
Με πολλές σπουδές στη μουσική και σημαντικές στιγμές που αναφέραμε. Ήταν πάντα η μουσική μέσα στη ζωή σου; Η αγάπη μου για τη μουσική και ιδιαίτερα για το τραγούδι εκδηλώθηκε σε πολύ μικρή ηλικία. Δεν θυμάμαι να θέλησα ποτέ να ασχοληθώ με κάτι άλλο! Άλλωστε στην οικογένειά μου η μουσική αποτελούσε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
 
Για το τέλος, αποκάλυψε μου ένα μεγάλο (μουσικό) όνειρο σου… Τα όνειρα μου δεν τα λέω μην φοβηθούν και φύγουν! 

 

%ce%bb%cf%85%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%ad%cf%81%ce%b2%ce%bf%cf%85

 

Ημερομηνία δημοσίευσης
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016
Συνέντευξη / επιμέλεια : Γιώργος Σταυρακίδης

[email protected]

 

 

 

 

Tagged with:     , ,

About the author /


Related Articles

Απάντηση

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Όλοι οι λόγοι που το “Από Θέση Ισχύος” του Φεζολλάρι είναι μία μοναδική παράσταση!
Posted in: ΕΙΔΑΜΕ, ΘΕΑΤΡΟ

Η καλοκαιρινή περιοδεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες με το έργο “Από Θέση Ισχύος / Η δύναμη του Δημόσιου Λόγου” σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι, μουσική του Γιώργου Ανδρέου και ηθοποιούς την Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Αλέκο Συσσοβίτη, την Άννα Μάσχα και την Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε η παράσταση στη Θεσσαλονίκη, […]

Read More
Ο Μάρτιος έχει τα δικά του (δέκα) τραγούδια
Posted in: TOP10, ΜΟΥΣΙΚΗ

Κι ενώ ο Μάρτης φέρνει δειλά την άνοιξη, τα τραγούδια που ακούν οι αναγνώστες μας γίνονται λίστα, σύμφωνα με αυτά που ψήφισαν όλο τον προηγούμενο μήνα. Δέκα τραγούδια που αγαπάμε κι εμείς – τα περισσότερα τουλάχιστον- γίνονται το soundtrack αυτού του μήνα. Τώρα που τα τραπεζάκια στα μπαλκόνια καθαρίζονται και βγαίνουμε για τον πρώτο καφέ… […]

Read More
VIDEO CLIP
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x