Ο Γιώργος Πάγκαλος αποκαλύπτει μερικά από τα… “Χίλια Μυστικά” του

Ο Γιώργος Πάγκαλος έρχεται επίσημα στη δισκογραφία με ένα ιδιαίτερο τραγούδι που, ήδη, ακούγεται στα ραδιόφωνα. Τα “Χίλια μυστικά” του κυκλοφορούν από την Walnut Entertainment με τη συμμετοχή του LAVA και μοιάζουν να είναι η ιδανική έναρξη μιας φωτεινής πορείας που, είναι στο χέρι του, να την αποκτήσει. Αν βρεθείτε στον πανέμορφο Βόλο και κάπου ακούσετε κάποιον που θα σας θυμίσει τον ανερχόμενο ερμηνευτή, να είστε σίγουροι πως είναι αυτός. Φέτος, τον βρίσκουμε σε Νέα Αγχίαλο και Αλυκές να τραγουδάει τα “Χίλια μυστικά” του και ακόμα περισσότερα. Εμείς, τον βρήκαμε και του κάναμε τις ερωτήσεις της στήλης “Νέα Πρόσωπα” για να τον γνωρίσουμε καλύτερα…

 

Επιμέλεια : Γιώργος Σταυρακίδης ([email protected])

Ο Γιώργος Πάγκαλος αποκαλύπτει μερικά από τα... "Χίλια Μυστικά" του

  1. Ποια ήταν η αφορμή να ασχοληθείς με τη μουσική και πότε κατάλαβες πως θέλεις να κάνεις αυτό επαγγελματικά;
Η αφορμή για να ασχοληθεί κάποιος με τη μουσική δίνεται σε όλους ανεξαιρέτως. Τι εννοώ… Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει εκφράσει  μέσα από τη μουσική , είτε θετικά είτε αρνητικά (μελαγχολικά) συναισθήματα και να μην έχει επιθυμήσει να μάθει ή να ήξερε να παίζει κάποιο μουσικό όργανο και να τραγουδά καλά. Έτσι λοιπόν και σε μένα.. όντας από πολύ μικρός στα ωδεία και τις μουσικές σχολές , χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παιδιά.. μόλις αντίκρισα την κρητική λύρα που μου έκανε δώρο ο πατέρας μου στα 12 μου χρόνια , έγινε το «κλικ» και ερωτεύτηκα.. ήταν πλέον θέμα χρόνου να γίνω μουσικός. Στα φοιτητικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη , ασχολήθηκα πολύ εντατικά με πολλές και διάφορες μουσικές και όργανα. Η  κρητική μουσική φυσικά ήταν πάντα το επίκεντρο λόγω καταγωγής ,όντας και κάπως μεγαλύτερος και ωριμότερος πλέον, κατάλαβα πως η μουσική με είχε «διαλέξει». Ξεκίνησα λοιπόν δειλά την επαγγελματική μου δραστηριότητα, κυρίως σε κρητικές και παραδοσιακές μουσικές εκδηλώσεις.
  1. Περιέγραψε μου μία καθημερινή σου μέρα;
Η καθημερινότητα μου είναι πολύ έως πάρα πολύ «οικογενειακή». Έχω ένα αγοράκι 8 και ένα κοριτσάκι 6 χρονών, στα οποία αφιερώνω το περισσότερο μέρος της ημέρας, αν όχι όλο! και νοιώθω πολύ περήφανος και τυχερός γι’ αυτό. Η αλήθεια είναι πως λόγω των συνεχών «χτυπημάτων» που δέχεται το επάγγελμα μας αλλά και η παγκόσμια οικονομία τον τελευταίο καιρό,  το να ασχολούμαι με την οικογένεια μου και φυσικά και τη μουσική δημιουργία, τείνει να γίνει μονόδρομος. Μιας και οι εμφανίσεις μας ολοένα και συρρικνώνονται. Σαφώς δεν παραπονιέμαι επειδή, όπως είπα, νοιώθω πολύ τυχερός, ωστόσο το οικονομικό πλήγμα που έχει δεχτεί ο κλάδος μας είναι κάτι που δεν μπορεί να μην κάνει την παρουσία του ιδιαίτερα αισθητή. Όσο κι αν θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα θετικά, ο βιοπορισμός είναι ίσως το βασικότερο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Θα τα καταφέρουμε όμως στο τέλος, είμαι πολύ αισιόδοξος.
  1. Πόσο δύσκολο είναι να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς στην εποχή μας;
Σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους μου, η μουσική είναι το μοναδικό μου επάγγελμα. Κοιτώντας φυσικά γύρω μου καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι κάνουν και άλλες δουλείες ταυτόχρονα. Είναι δύσκολα τα πράγματα εκεί έξω. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και ο επαγγελματικός στίβος είναι πολύ απαιτητικός. Δε συγχωρεί λάθη, όπως και κάθε ελεύθερο επάγγελμα φυσικά. Ευτυχώς είμαι από τους τυχερούς που δεν έπαψε ως τώρα να με συντηρεί το μεράκι της ζωής μου. Αντιθέτως, μπορώ να πω πως μέχρι πριν την «πανδημία» ήμουν πολύ ικανοποιημένος οικονομικά.
  1. Τρία άλμπουμ που έχεις στη συλλογή σου και τα αγαπάς κάπως παραπάνω;
Στην ερώτηση αυτή θα προτιμούσα να απαντήσω περιφραστικά. Ο λόγος είναι πως εάν απαντούσα ευθέως , σίγουρα θα προσέβαλα και θα υποτιμούσα πολλούς εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Κάτι που θα είναι σίγουρα άδικο και δε θα ήθελα να το κάνω. Η ωραία μουσική μου αρέσει. Αναλόγως με την ώρα ίσως οι προτιμήσεις και οι επιλογές να διαφοροποιούνται. Σίγουρα υπάρχουν είδη μουσικής που δεν θα ήθελα να κάνω. Όχι ότι είναι άσχημα, αλλά επειδή δεν είναι του καλλιτεχνικού μου χαρακτήρα. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχω λατρέψει και ακόμα λατρεύω όμως. Ένας παραμένει, ίσως, λίγο πιο ψηλά… ο Νίκος Ξυλούρης! Νομίζω πως δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω πάνω σε αυτό. Η κρίση του καθενός είναι προσωπική και υποκειμενική.
  1. Μία τηλεοπτική σειρά που κόλλησες μαζί της;
Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δε βλέπει τηλεόραση. Λίγο λόγω έλλειψης χρόνου, μα περισσότερο λόγω επιλογής. Δεν έχει νόημα λοιπόν να απαντήσω κάνοντας αναδρομή στην παιδική μου ηλικία. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπήρξαν σειρές, όπως π.χ. η «στο παρά πέντε» που θα ήθελα να είχα παρακολουθήσει αν είχα χρόνο.
  1. Τι είναι αυτό που θα άλλαζες στον εαυτό σου και τι αυτό που θα άλλαζες στους γύρω σου;
Στους γύρω μου δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα απολύτως. Όσο κι αν θα το ήθελα μερικές φορές πολύ. Μπορώ όμως και πρέπει να αλλάζω τον εαυτό μου αρκετά τακτικά, να τον βελτιώνω και να τον προσαρμόζω σε νέες ανάγκες και καταστάσεις. Η αυτοκριτική λοιπόν, που γίνεται συνεχώς, με βοηθά να αλλάζω στο εαυτό μου συχνά , πάντα προς το καλύτερο. Κοιτώντας το παρελθόν βλέπω πολλά σφάλματα που πλέον διορθώθηκαν. Αν λοιπόν διαπιστώσω σήμερα άλλο ένα, θα φροντίσω αύριο να μην υπάρχει..
  1. Αποκάλυψε μας έναν μεγάλο σου στόχο για το μέλλον σου στη μουσική.
Στο μέλλον θα ήθελα να ασχολούμαι ακόμα περισσότερο με τη μουσική, να γίνω καλύτερος και να συνεχίσω να κάνω αυτό που τόσο αγαπώ. Εννοείται πως κατάλαβα το σκοπό της ερώτησης, η «καριέρα» δεν ήταν ποτέ όμως στόχος μου. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι για πολλά χρόνια δέχτηκα τις έντονες παρατηρήσεις και πιέσεις των φίλων μου για να προχωρήσω, να κάνω ένα σοβαρό δισκογραφικό βήμα σαν αυτό. Άργησα χαρακτηριστικά, αλλά μάλλον τους δικαίωσα. Το μόνο που θέλω από την επαγγελματική μου ζωή , είναι να συνεχίσει να μου χαρίζει αυτές τις απίστευτες στιγμές, όπου παρέα με τους φίλους που εκτιμώ και με εκτιμούν, να ταξιδεύουμε για λίγο κάπου εκεί ψηλά, στον όμορφο κόσμο της μουσικής. Δεν τις αλλάζω και δεν τις χαλαλίζω μπροστά σε τίποτα αυτές τις ευλογημένες στιγμές, τις μικρές χαρές που κάνουν τη ζωή μεγάλη..
  1. Από τα «Χίλια μυστικά» του τραγουδιού σου, αποκάλυψε μου έστω αυτό που λέει πως νιώθεις για την κυκλοφορία του;
Η πολύ μεγάλη ανταπόκριση που ως τώρα έχει το τραγούδι μας, με έχει κάνει πολύ χαρούμενο! Ευτυχία είναι επίσης να ακούω τόσο καλές κριτικές από τους ανθρώπους, σχεδόν όπου βρεθώ, γι’ αυτό το πραγματικά όμορφο τραγούδι του Τόλη Κόκκινου, το οποίο απογειώνει η συμμετοχή του LAVA στο ραπ μέρος και έχει κυκλοφορήσει από την Walnut Entertainment Greece. Πραγματικά είμαι πολύ τυχερός. Τι άλλο να ζητήσει κανείς… Ένα από τα χίλια μυστικά που έχω ωστόσο, είναι το δημιουργικό άγχος και το αίσθημα ευθύνης που έχω ως προς τη συνέχεια αυτής της αδιαμφισβήτητα θεαματικής αρχής.

 

 

 

Βρείτε τον Γιώργο Πάγκαλο στο Facebook, ΕΔΩ

 

About the author /


Αγαπώ τις μουσικές που έχουν συναισθήματα και τις ταινίες που με ταξιδεύουν... γράφω για όσα νομίζω πως το αξίζουν και για όσα κάνουν λίγο πιο όμορφη την ζωή γύρω μας... στο MUSEEKart.com ξεκινάνε για εμάς όλα από την αρχή... μουσικές + άνθρωποι...

Related Articles

Απάντηση

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Once Upon : Θεατρικά εργαστήρια & σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, σε μία εποχή που το χρειαζόμαστε
Posted in: ΘΕΑΤΡΟ

Τα θεατρικά εργαστήρια Once Upon αποτελούν μια κοιτίδα πολιτισμού που ήρθε πέρυσι, με σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα της πόλης. Ένας χώρος βγαλμένος από παραμύθι περιμένει και φέτος, για δεύτερη χρονιά, μικρά και μεγάλα παιδιά καθώς και ενήλικες για να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου. Φωτογραφίες : Όλγα Δέικου   Σε τρεις θεματικούς ορόφους, ενήλικες […]

Read More
Ο Μάρτιος έχει τα δικά του (δέκα) τραγούδια
Posted in: TOP10, ΜΟΥΣΙΚΗ

Κι ενώ ο Μάρτης φέρνει δειλά την άνοιξη, τα τραγούδια που ακούν οι αναγνώστες μας γίνονται λίστα, σύμφωνα με αυτά που ψήφισαν όλο τον προηγούμενο μήνα. Δέκα τραγούδια που αγαπάμε κι εμείς – τα περισσότερα τουλάχιστον- γίνονται το soundtrack αυτού του μήνα. Τώρα που τα τραπεζάκια στα μπαλκόνια καθαρίζονται και βγαίνουμε για τον πρώτο καφέ… […]

Read More
VIDEO CLIP
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x