“Ο καμβάς της ζωής μου θα είναι γεμάτος χρώματα, νότες και αγαπημένα πρόσωπα” | Βίκυ Καρατζόγλου

“Οι νέοι άνθρωποι τολμούν και παίρνουν το ρίσκο να βγουν μπροστά και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και αυτό είναι κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη…”

Συνέντευξη στον Γιώργο Σταυρακίδη ([email protected])

 

 

Τώρα τα όνειρα ξυπνήσαν ξαφνικά, βγήκαν στο δρόμο κι είναι μέρα μεσημέρι και μια φωνή στο ραδιόφωνο τραγούδησε ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια που ακούσαμε τα τελευταία χρόνια. Η Βίκυ Καρατζόγλου είναι μια νέα ερμηνεύτρια που όμως, έχει δουλέψει σκληρά και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες για να φτάσει σήμερα να κάνει τις δικές της μουσικές παραστάσεις. Μια γυναίκα που αγαπάει τις μουσικές που επιλέγει και μια ερμηνεύτρια που επιλέγουμε εμείς για όσα αγαπάμε… Με αφορμή το καινούριο τραγούδι που της έγραψαν ο Γιώργος Σαμπάνης και η Ελεάννα Βραχάλη και το άλμπουμ που ετοιμάζει, μιλήσαμε για τα “Πριν” και τα “Μετά” της…

 

Θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και από την απόφαση σου να αφήσεις την Δράμα και να κάνεις μια καινούρια αρχή στην Αθήνα.

Ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη γι’αυτό που ήθελα να κάνω. Είχα αποφασίσει ότι ήθελα να γίνω τραγουδίστρια από την πρώτη λυκείου, όταν σε ένα γράμμα μου το ανακοίνωσα στην κολλητή μου. Οι γονείς μου στήριξαν από την πρώτη στιγμή το όνειρό μου με όλους τους τρόπους. Κατεβήκαμε στην Αθήνα με την αδερφή μου, με τη στήριξη και την αγάπη των γονιών μας αλλά και με άγνοια κινδύνου λόγω του νεαρού της ηλικίας μας.

Τα μαθήματα με τον Κραουνάκη πως ήρθαν;

…Στην Αθήνα δεν ξέραμε κανέναν άνθρωπο του χώρου.
Παρόλα αυτά αποφάσισα να ακολουθήσω τα σεμινάρια ερμηνείας τραγουδιού που έκανε εκείνη την εποχή ο Σταμάτης Κραουνάκης, που θεωρούσα πως θα είναι ένα καλό εφόδιο για την συνέχεια. Πέρασα από οντισιόν θυμάμαι με το «Ανθρώπων έργα» και με το «Πάτωμα» και ο Σταμάτης με επέλεξε. Αυτό ήταν για εμένα το πρώτο σημάδι για να πιστέψω παραπάνω στην επιλογή μου και να συνεχίσω.

Οι «Ήρωες» είναι μια στάση για την πορεία σου. Τι σου έχει αφήσει εκείνη η περίοδος;

Οι «Ήρωες» ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο στην πορεία μου. Με τους Ήρωες μεγαλώσαμε μαζί, μια παρέα ανθρώπων με πολύ ταλέντο, κάτω από τη μεγάλη αγκαλιά της Ελένης Γκασούκα, τη γυναίκα που μας επέλεξε για να υλοποιήσουμε την έμπνευση της . Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου οι Ήρωες, έχω να πω πολλές ιστορίες, γάμοι, γεννητούρια, απώλειες, χαρές, συγκινήσεις… Δε τους ξεχνώ ποτέ, ήταν η αφετηρία και ένα μεγάλο σχολείο για μένα.

Πως είναι να έχεις το δικό σου «σουξέ»; Εννοώ το «όνειρο» που ακούστηκε παντού και το αγαπάει ο κόσμος ακόμα;

Δεν ξέρω αν είναι σουξέ. Ξέρω σίγουρα πως με εκφράζει απόλυτα και το κυριότερο πως κάνει μια μεγάλη ομάδα του κοινού να ταυτίζεται με αυτό.
Είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Είναι όμορφο να ακούω τον κόσμο να το τραγουδά μαζί μου στο live, να συναντώ ανθρώπους που μου εξιστορούν πως έχει ντύσει σημαντικές στιγμές της ζωής τους, όπως το γάμο τους και να δακρύζουν εξιστορώντας μου πως συνδέονται μαζί του.
Πώς να το πω, είναι ένα «όνειρο» που είχα από μικρή.

Η συνεργασία σου με μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία θεωρείς πως είναι η βάση για να έρθουν μεγάλα πράγματα στον δρόμο σου;

Τα πράγματα δεν έρχονται έτσι απλά στη ζωή, σε μένα τουλάχιστον, έρχονται μετά από κόπο, επιμονή και σκληρή δουλειά. Στη δική μου ιστορία νιώθω πως η εταιρία μου, η Feelgood Records, ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Όταν μετά από σκληρή δουλειά ήμουν έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα. Το πρώτο βήμα μαζί τους, τα «Όνειρα μου αληθινά» όπως ήταν ο τίτλος, ήταν η βάση για να πάμε παραπέρα και να με στηρίξουν ακόμη περισσότερο. Σίγουρα νιώθεις πιο δυνατός όταν έχεις μαζί σου μια τέτοια εταιρία, ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος.

Πρόσφατα ακούσαμε το καινούριο σου τραγούδι. Πες μου γι’ αυτό…

Το «Πριν από σένα», μια δυναμική και πολύ ερωτική μπαλάντα. Ένα τραγούδι που περιγράφει πώς αλλάζουν οι άνθρωποι βιώνοντας έναν μεγάλο έρωτα, πώς αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής μας όταν συναντάμε έναν άνθρωπο σταθμό σε αυτήν. Είναι η αρχή της συνεργασίας μου με την Ελεάννα Βραχάλη και τον Γιώργο Σαμπάνη και είμαι πολύ χαρούμενη που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας τη συγκεκριμένη στιγμή.

Το επόμενο ολοκληρωμένο δισκογραφικό βήμα τι θα προσθέσει στην Βίκυ Καρατζόγλου;

Το δεύτερο μου δισκογραφικό βήμα, θα δώσει ακόμη περισσότερο το στίγμα μου, πιο ώριμη πια, με μεγαλύτερη σιγουριά, θα έχω ακόμη ένα δυνατό εφόδιο για να συνεχίσω το μουσικό μου ταξίδι και σίγουρα ακόμη περισσότερους συνοδοιπόρους σε αυτό.

Σε είδα στο αφιέρωμα που έγινε στο καινούριο άλμπουμ της Αρλέτας και ήσουν αρκετά συγκινημένη…

Συγκινούμαι όταν βλέπω πως η καλλιτεχνική πορεία ενός ανθρώπου συνάδει με την ψυχή του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, γνώριζα μόνο το έργο της Αρλέτας το οποίο και θαύμαζα. Τη βραδιά της παρουσίασης του τελευταίου της άλμπουμ, άκουσα τους ανθρώπους που την γνώριζαν καλά, τους φίλους και συνεργάτες της, να μιλάνε για μια ευαίσθητη ψυχή, διαφορετική από τα στάνταρ της εποχής μας, συνδύασα την ήρεμη και γαλήνια φωνή της με όλα αυτά και  έτσι απλά η εικόνα που είχα για αυτήν επιβεβαιώθηκε και χαράχτηκε ακόμη πιο βαθιά στην ψυχή μου.

Συνεργασίες με τον Μπάμπη Στόκα. Είναι μια σχέση που κρατάει γερά τελικά και έχει αγαπηθεί από το κοινό…

Ο Μπάμπης Στόκας ήταν από παλιά για μένα μια από τις ωραιότερες αντρικές φωνές. Παλιά ήμουν απλά θαυμάστρια, τώρα πια έχω την χαρά να τραγουδώ και να μοιράζομαι στιγμές μαζί του. Ταίριαξαν τα χνώτα μας και σίγουρα η σχέση μας έχει πάει σε άλλο επίπεδο, πέραν του επαγγελματικού.

Ανήκεις σε μια γενιά ανθρώπων που φαίνεται πως βγαίνουν μπροστά γρήγορα με συναυλίες που κάνουν μόνοι τους, σε σχέση με παλιότερες γενιές. Νομίζεις πως αυτό λειτουργεί υπέρ σας, σας κάνει πιο γρήγορα οικείους σε αυτούς που θέλουν να σας γνωρίσουν;

Νομίζω πως η νέα γενιά πήρε λίγο τα πράγματα στα χέρια της. Οι νέοι άνθρωποι τολμούν και παίρνουν το ρίσκο να βγουν μπροστά και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και αυτό είναι κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.
Είναι σίγουρα δύσκολο, θέλει χρόνο, πίστη, δουλειά, υπομονή, αλλά όταν επιτευχθεί, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό σου. Έχεις την ευκαιρία να έρθεις κοντά με τον κόσμο και να δείξεις τη δουλειά σου, να μοιραστείς τα τραγούδια σου και να χτίσεις μια σχέση ειλικρίνειας με το κοινό.

Εκτός από σπουδαία ερμηνεύτρια, έχω την αίσθηση πως απολαμβάνεις και κάθε σου φορά πάνω στη σκηνή. Τι σου δίνει αυτή η επαφή με τον κόσμο και με τα τραγούδια που αγαπάς;

Η μουσική για μένα ήταν πάντα ένας τρόπος έκφρασης. Αυτά που ήθελα να πω και να εκφράσω, τα έβρισκα πάντα στους στίχους των τραγουδιών. Πάνω στη σκηνή ταξιδεύω, χάνω το χρόνο και απλά αφήνομαι. Νιώθω πως γίνομαι ένα με τον στιχουργό, το συνθέτη και τον κόσμο… Είναι ένα έρωτας που δεν περιγράφεται και που τα λόγια δύσκολα περιγράφουν τι σου χαρίζει, απλά το ζω.

Υπάρχει ένα τραγούδι που αγαπάς πολύ αλλά δεν έτυχε ποτέ να τραγουδήσεις σε κάποια σκηνή;

Πριν από λίγο καιρό αν μου κάνατε την ίδια ερώτηση θα σας απαντούσα το «Γερνάω μαμά». Στο τελευταίο μου λάιβ όμως στο Σταυρό του Νότου τόλμησα και το τραγούδησα. Και λέω τόλμησα, αφενός γιατί η ερμηνεία της Τάνιας Τσανακλίδου στον δίσκο ήταν συγκλονιστική και αφετέρου γιατί είναι ένα τραγούδι που όποτε το ακούω βουρκώνω, δεν ήξερα πόσο εύκολο θα μου ήταν να αφεθώ μπροστά στο κοινό.
Έτσι θα σας πω για το δεύτερο τραγούδι που αγαπάω πολύ και δεν έχει τύχει ακόμα να το τραγουδήσω, είναι το «Καημέ του κόσμου», σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Κώστα Καλδάρα. Το πρωτοτραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας. (Ελπίζω να το διαβάσουν αυτό και οι συνεργάτες μου και να το λάβουν υπόψη τους για τα μελλοντικά μας σχέδια!)

Αν η ζωή σου ήταν ένας καμβάς, πες μου πέντε αντικείμενα που θα ζωγράφιζες…

Αν η ζωή μου ήταν καμβάς θα ήταν ένα καταπράσινο λιβάδι, κάτω από τον φωτεινό ήλιο, θα έβαζα εκεί ένα σπίτι, με ανοιχτά τα παράθυρα για να μπαίνει το φως … Γιατί αυτή είναι η ζωή μου τώρα, έτσι θα ήταν αν ήταν εικόνα, έτσι τη ζωγραφίζω στην καθημερινότητα με την μικρή μου. Ακόμη θα ζωγράφιζα άσπρα τριαντάφυλλα, γιασεμί και γαρδένιες μέσα σε γλάστρες, πολλές γλάστρες. Πάνω σε ένα στρωμένο τραπέζι, θα σχεδίαζα ένα ραδιόφωνο να παίζει μουσική, γιατί η μουσική είναι παντού και πάντα στη ζωή μου. Κάπου εκεί θα σχεδίαζα και την κόρη μου, να χορεύει σε διάφορους ρυθμούς και να τραγουδάει τραγούδια που αγαπάει. Θα έφτιαχνα ένα σκίτσο που θα είναι όλοι εκεί… Όλοι όσοι αγαπώ. Ακόμα κι αυτοί που έχουν φύγει νωρίς.
Ο καμβάς της ζωής μου θα είναι ένας πίνακας γεμάτος χρώματα, νότες και αγαπημένα πρόσωπα, όχι πράγματα, γιατί οι άνθρωποι είναι αυτοί που τον γεμίζουν ούτως ή άλλως και του δίνουν μια ξεχωριστή ομορφιά.

Τα σχέδια σου για τους επόμενους μήνες;

Μετά την πετυχημένη πρώτη εμφάνιση στην Αθήνα, στις 27 Απριλίου θα βρίσκομαι ξανά στο Σταυρό του Νότου plus, μαζί με τη Σαπφώ Ματσιώρη, στη «Νυχτερινή εκπομπή», μια ιδέα του συνεργάτη μου Αντώνη Θυσιάδη. Με την «εκπομπή» μας θα πάμε στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου, με μεγάλη χαρά μετά από χρόνια επιστρέφω στο «Μικρό Παλλάς», για μια μοναδική εμφάνιση, με έναν από τους αγαπημένους μου νέους ερμηνευτές, το ταλαντούχο Θοδωρή Βουτσικάκη, μια συνάντηση που την περιμένω με αγωνία.
Συνεχίζονται οι εμφανίσεις μου στην επαρχία με τον Μπάμπη Στόκα και κάνω τα σχέδια μου για το καλοκαίρι που έρχεται, χωρίς να μπορώ να σας πω παραπάνω.
Και φυσικά περνάω αρκετό χρόνο στο στούντιο, με τους συνεργάτες μου, ετοιμάζοντας τον νέο μου δίσκο.

 

 

 

Ημερομηνία δημοσίευσης
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018
Συνέντευξη / επιμέλεια : Γιώργος Σταυρακίδης
[email protected]

 

 

 

About the author /


Απάντηση

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Όλοι οι λόγοι που το “Από Θέση Ισχύος” του Φεζολλάρι είναι μία μοναδική παράσταση!
Posted in: ΕΙΔΑΜΕ, ΘΕΑΤΡΟ

Η καλοκαιρινή περιοδεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες με το έργο “Από Θέση Ισχύος / Η δύναμη του Δημόσιου Λόγου” σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι, μουσική του Γιώργου Ανδρέου και ηθοποιούς την Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Αλέκο Συσσοβίτη, την Άννα Μάσχα και την Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε η παράσταση στη Θεσσαλονίκη, […]

Read More
Ο Μάρτιος έχει τα δικά του (δέκα) τραγούδια
Posted in: TOP10, ΜΟΥΣΙΚΗ

Κι ενώ ο Μάρτης φέρνει δειλά την άνοιξη, τα τραγούδια που ακούν οι αναγνώστες μας γίνονται λίστα, σύμφωνα με αυτά που ψήφισαν όλο τον προηγούμενο μήνα. Δέκα τραγούδια που αγαπάμε κι εμείς – τα περισσότερα τουλάχιστον- γίνονται το soundtrack αυτού του μήνα. Τώρα που τα τραπεζάκια στα μπαλκόνια καθαρίζονται και βγαίνουμε για τον πρώτο καφέ… […]

Read More
VIDEO CLIP
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x