Ο Στέλιος Μάινας για τον «Κήπο» : “ Eίναι η δύναμη της αγάπης που νικάει ακόμα και την μνήμη”

Ενόψει των παραστάσεων στο Θέατρο Αμαλία της Θεσσαλονίκης με το έργο «Ο Κήπος», ο Στέλιος Μάινας μίλησε στους δημοσιογράφους της πόλης, σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου του Θεάτρου για την έναρξη της χειμερινής σεζόν του.

 

Γράφει ο Γιώργος Σταυρακίδης ([email protected])
Η παράσταση έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και θα μείνει στη πόλη μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου όπου το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία δυνατή ιστορία εκτίμησης και αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων.

 

Για τον «Κήπο», ο Στέλιος Μάινας είπε :
Το έργο που παίζουμε τώρα, που θα έρθουμε την Παρασκευή για το τριήμερο μέχρι την Κυριακή, με το οποίο ξαναήρθαμε τον περασμένο Μάρτιο,  είναι ο «Κήπος» του Καναδού Bruce Gooch και πρόκειται για μια τρυφερή ελεγεία ουσιαστικά, πάνω στην αγάπη, στον σεβασμό της ιδιαιτερότητας και στην κατανόηση της απώλειας της μνήμης.

 

Η μνήμη με την έννοια της διατήρησης ουσιαστικά και της γνώσης είναι ένα από τα σημαντικότερα που διαθέτουνε οι εγκέφαλοι των ανθρώπων. Αυτό λοιπόν το έργο με πολύ απλά λόγια δίνει μια ιστορία, όχι ερωτική αλλά τρυφερή ανάμεσα σε έναν βετεράνο του Βιετνάμ και μία πληρωμένη νοσοκόμα η οποία έρχεται να βοηθήσει μετά από μία σοβαρή επέμβαση στο γόνατο έναν πληγωμένο, μοναχικό άνθρωπο. Φυσικά ο άνθρωπος αυτός δε δέχεται τη βοήθεια. Γενικά οι πληγωμένοι άνθρωποι, οι μοναχικοί άνθρωποι  δεν είναι εύκολο να τους βοηθήσεις.

 

Στο δεύτερο μέρος βλέπουμε την ιστορία να μετατρέπεται και ο βοηθός να γίνεται αρωγός και έχουμε τον βετεράνο αυτόν να γίνεται ουσιαστικά ο νοσοκόμος και βοηθός αυτής της γυναίκας που πλέον έχει χάσει το πολυτιμότερο συστατικό του μυαλού της που είναι η μνήμη.

 

Το έργο μας θέλω να πω πως είναι η δύναμη της αγάπης που νικάει ακόμα και την απώλεια του πιο σημαντικού πράγματος που είναι η μνήμη.»

 

Κλικ : Γιώργος Σταυρακίδης | MUSEEKart.com

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε και για το κοινό της Θεσσαλονίκης :
Πρέπει να τονίσω πως οι επισκέψεις μου γενικότερα στη Θεσσαλονίκη δεν είναι ποτέ τυπικές και προβληματικές. Οι καλλιτέχνες πρέπει να βρίσκουμε σημεία επαφής με τους τόπους που πηγαίνουμε και με τους ανθρώπους τους εννοείται για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε το έργο μας. Η Θεσσαλονίκη λοιπόν, και δεν το λέω με καμία πρόθεση κολακείας, είναι μία πόλη που έχει αγκαλιάσει το θέατρο και ειδικά το καλό θέατρο και γενικά τις τέχνες με την ευθύτητα που χαρακτηρίζει την Μακεδονία και όχι μόνο.»

 

Τέλος, τόνισε το σημαντικό έργο που έχει να παρουσιάσει το Θέατρο Αμαλία
«Ευχαριστούμε το Αμαλία για τη φιλοξενία. Είναι ένα καινούριο θέατρο που ξεκινάει πάλι, την πρώτη ουσιαστικά χειμερινή σεζόν και χαιρόμαστε που το ανοίγουμε εμείς με αυτή την παράσταση. Βεβαίως, το ξέρετε καλύτερα από μένα, αυτός ο ιστορικός χώρος, το Θέατρο Αμαλία, ήταν για πολλές δεκαετίες ένας πυρήνας καλλιτεχνικής δράσης, πολύ σημαντικής για τη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κι εγώ σε αυτόν τον, συνεχώς παρόντα χώρο τέχνης της Θεσσαλονίκης. Εύχομαι να συνεχίσει δυναμικά, να μπει κι ο χειμώνας δυναμικά και να βλέπουμε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα όλο και καλύτερα πράγματα…»

 

Ο Στέλιος Μάινας πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο Κήπος» του Bruce Gooch σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά. Μαζί του, πρωταγωνιστεί η Κάτια Σπερελάκη.

 

Θα είναι στο Θέατρο Αμαλία στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου στις 21.15

 

Διεύθυνση: Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310842509, 6934115555

 

 

About the author /


Related Articles

Απάντηση

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Once Upon : Θεατρικά εργαστήρια & σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, σε μία εποχή που το χρειαζόμαστε
Posted in: ΘΕΑΤΡΟ

Τα θεατρικά εργαστήρια Once Upon αποτελούν μια κοιτίδα πολιτισμού που ήρθε πέρυσι, με σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα της πόλης. Ένας χώρος βγαλμένος από παραμύθι περιμένει και φέτος, για δεύτερη χρονιά, μικρά και μεγάλα παιδιά καθώς και ενήλικες για να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου. Φωτογραφίες : Όλγα Δέικου   Σε τρεις θεματικούς ορόφους, ενήλικες […]

Read More
Ο Μάρτιος έχει τα δικά του (δέκα) τραγούδια
Posted in: TOP10, ΜΟΥΣΙΚΗ

Κι ενώ ο Μάρτης φέρνει δειλά την άνοιξη, τα τραγούδια που ακούν οι αναγνώστες μας γίνονται λίστα, σύμφωνα με αυτά που ψήφισαν όλο τον προηγούμενο μήνα. Δέκα τραγούδια που αγαπάμε κι εμείς – τα περισσότερα τουλάχιστον- γίνονται το soundtrack αυτού του μήνα. Τώρα που τα τραπεζάκια στα μπαλκόνια καθαρίζονται και βγαίνουμε για τον πρώτο καφέ… […]

Read More
VIDEO CLIP
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x