Συνέντευξη | ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ… “Όι επιλογές μου είναι σε απόλυτη αρμονία με τον χαρακτήρα μου…”

 

 

Η Ελένη Πέτα είναι από τις ερμηνεύτριες που έχουν στηρίξει την πορεία τους αποκλειστικά στη μουσική και στις ερμηνείες… με σημαντικές συνεργασίες και δισκογραφικές δουλειές που ξεχώριζαν πάντα, μπορείς εύκολα να πεις πως είναι από εκείνες που τις αγαπάει το κοινό στο πέρασμα του χρόνου και τελικά να τη χαρακτηρίσεις επιτυχημένη… επιτυχία είναι να σε αγαπάει το κοινό σου… κι αυτό η Ελένη Πέτα το έχει κερδίσει… Με αφορμή τις φετινές της εμφανίσεις, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για αυτές, για το καινούριο της τραγούδι και για όλα εκείνα που ήθελα πάντα να τη ρωτήσω… ορίστε λοιπόν!

 

————————————————————————————————————————

 

Να ξεκινήσουμε με τις εμφανίσεις σας, και ιδιαίτερα με αυτές που έρχονται στον ΙΑΝΟ αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο. Τι θα ακούσουμε; Θα σας παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από το ελληνικό και το παγκόσμιο ρεπερτόριο καθώς και τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία. Μαζί μου επί σκηνής θα είναι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, οι Νάσος Σωπύλης στο πιάνο, Μάριος Μούρμουρας στην κιθάρα και Δημήτρης Στασινός στο μπάσο.
Θεωρώ, ότι είναι ένα πρόγραμμα που έχει ως απώτερο σκοπό του να ψυχαγωγήσει και να κάνει το κοινό να ξεχαστεί έστω για λίγο. 

 
Ένα πρόγραμμα με τραγούδια που αγαπάτε… έχω την αίσθηση πως πάντα δισκογραφικά κάνατε αυτό που αγαπούσατε, περισσότερα τα τελευταία χρόνια… Ναι, βεβαίως πάντα δισκογραφικά επέλεγα τραγούδια που μου δημιουργούσαν διάφορα συναισθήματα και που με το πρώτο κιόλας άκουσμα τους με έκαναν να αισθανθώ. Στο πρόγραμμα λοιπόν, που παρουσιάζω μόνη μου, επέλεξα κάποια τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία που αγκάλιασε και αγάπησε το κοινό.
 
Το «Δώρο» είναι το καινούριο τραγούδι σας… πείτε μου πώς νιώθετε γι’αυτό και πόσο σας εκφράζουν οι στίχοι του; Είμαι πολύ ευτυχισμένη για «Το Δώρο» που μου δώρισαν ο Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος και είχα την τύχη να το ενορχηστρώσει ο αείμνηστος Θανάσης Τσιπινάκης με τη συμμέτοχη της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.
Οι ποιητικοί στίχοι του Γεράσιμου με εκφράζουν απόλυτα. Τον τελευταίο καιρό ήθελα να τραγουδήσω κάτι άλλο πέρα από τον έρωτα και την αγάπη. Όταν λοιπόν, ανέσυρα από την μνήμη μου το τραγούδι αυτό, το οποίο μιλάει για το δώρο του χρόνου, κίνησα αμέσως τις διαδικασίες για να το κυκλοφορήσουμε.

 


 

Τι είναι αυτό που κρατάει τη σχέση σας με το κοινό τόσο άμεση όλα αυτά τα χρόνια; Θεωρώ, η ειλικρίνεια. Με το κοινό μου έχουμε μια σχέση αλήθειας. Γνωρίζουν, ότι όταν έρθουν να με δουν θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και το πρόγραμμα θα τους ανταμείψει απόλυτα ψυχαγωγώντας τους.
 
Eπί σκηνής έχετε συνεργαστεί κατά καιρούς με πολλούς και αξιόλογους ερμηνευτές και συνθέτες. Φέτος μόνη… γιατί; Φέτος, κάνω κάποιες εμφανίσεις μόνη αλλά και κάποιες με την Fide Koksal. Με την Fide παρουσιάζουμε μια μουσική παράσταση που προσπαθεί να ενώσει, με τις φωνές μας, τις δυο πλευρές του Αιγαίου και με τις επιλογές των τραγουδιών μας, την Ευρώπη με την Μικρά Ασία. Φυσικά, ερμηνεύουμε και τραγούδια από τη δική μας προσωπική δισκογραφία. Θα έλεγα ότι είναι ένα καθαρά «πολυπολιτισμικό» πρόγραμμα.
 
Φαντάζομαι πως είναι πιο δύσκολη η έκθεση όταν είστε μόνη πάνω στη σκηνή, με το κοινό από κάτω… Η έκθεση παραμένει έκθεση είτε βρίσκεσαι μόνη επί σκηνής είτε με κάποιον συνάδελφο. Η διαφορά θα έλεγα ότι έγκειται στο αποτέλεσμα. Εάν κάτι έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, όταν είστε δυο, τότε εκ των πραγμάτων όλο αυτό μοιράζεται.

 


 

Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος οι δημιουργοί του «Δώρου», πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή; Η συνεργασία με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο προέκυψε μέσω του τότε παραγωγού μου, όπου προσέγγισε τον Θέμη και τον Γεράσιμο και τους ζήτησε να συμμετέχω στη νέα συλλογή που ετοίμαζε ο Θανάσης Τσιπινάκης. Τους θεωρώ δυο αξιόλογους δημιουργούς και τους εκτιμώ τόσο για την υπέροχη δουλειά που συνεχώς μας παρουσιάζουν αλλά και για το χαρακτήρα τους που παρέμεινε αναλλοίωτος παρόλη τη τεραστία επιτυχία που κάνουν.
 
Είναι εύκολο για έναν ερμηνευτή να βρει καλά τραγούδια και τι είναι αυτό που έχετε εσείς ως κριτήριο για να τραγουδήσετε κάποιο; Δεν θα έλεγα ότι είναι εύκολο αλλά ούτε δύσκολο. Χρειάζεται να έχεις ανοιχτό μυαλό έτσι ώστε να έχεις τη διάθεση να ακούσεις διαφορών ειδών τραγούδια και να κάνεις τις επιλογές σου δεδομένου του πώς είσαι τη χρονική εκείνη περίοδο. Προσωπικά, έχω ως μοναδικό κριτήριο το ένστικτο μου.
 
Έχετε τραγούδια που είναι λίγο πιο αγαπημένα σας; Έχω πάρα πολλά αγαπημένα τραγούδια γι’αυτό και στις προσωπικές μου εμφανίσεις προσπαθώ κάθε φορά να σας τα παρουσιάζω.
 
Υπάρχουν ακόμα μεγάλα όνειρα για την Ελένη Πέτα ή έχουν εκπληρωθεί αυτά που είχε; Κάθε ανθρώπινο ον όσο ζει ονειρεύεται. Και έτσι θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται. Επομένως, έχω ακόμη μεγάλα όνειρα που αυτά αφορούν και την επαγγελματική αλλά και την προσωπική μου ζωή.
 
Είστε από τις ερμηνεύτριες που δεν βλέπουμε συχνά στα ΜΜΕ, φαντάζομαι από δική σας επιλογή. Έχει κόστος μια τέτοια στάση; Επιλέγω, να εμφανίζομαι όπου αισθάνομαι εγώ καλά και φυσικά όταν έχω κάτι να πω ή να σας παρουσιάσω. Η κάθε επιλογή που κάνουμε μπορεί να έχει και αρνητικό και θετικό πρόσημο. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις και εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπεις. Επομένως, μπορεί κάποιος να βλέπει ότι το να μην εμφανίζομαι συχνά στα ΜΜΕ έχει κάποιο κόστος και κάποιος άλλος να έχει τελείως διαφορετική άποψη.
 
Δισκογραφικά θα ακούσουμε κάτι μετά το «Δώρο», ετοιμάζετε κάτι; Ναι, είναι στα άμεσα σχέδια μου να ετοιμάσουμε μια ολοκληρωμένη δουλειά, ένα νέο άλμπουμ.
 
Ποιο θα μπορούσε να είναι ένα τολμηρό βήμα για την Ελένη Πέτα; Σαν άνθρωπος μου αρέσει να κάνω σταθερά και αργά βήματα. Δεν νομίζω να έκανα κάποιο τολμηρό βήμα είτε στην επαγγελματική μου ζωή είτε στην προσωπική. Πάντα, οι επιλογές μου είναι σε απόλυτη αρμονία με τον χαρακτήρα μου.
 
Κλείνοντας, τι θα ακολουθήσει μετά τις εμφανίσεις στον ΙΑΝΟ; Θα ακολουθήσουν κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών, τόσο μόνη μου όσο και με την Fide Koksal.
 
 

Η Ελένη Πέτα , συνεχίζει τις παραστάσεις  της στην Ελλάδα, κάνοντας μια στάση στον χώρο του  Ιανού, την Παρασκευή και το Σάββατο 11 και 12 Μαρτίου 2016.

 
Μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Νάσσος Σωπύλης | πιάνο – πλήκτρα
Δημήτρης Στασινός | μπάσο
Μάριος Μούρμουρας | κιθάρες

 

  •  
     
    Ημερομηνία δημοσίευσης

    Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Συνέντευξη / επιμέλεια : Γιώργος Σταυρακίδης

[email protected]

 

 

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

About the author /


Related Articles

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ο Μιχάλης Συριόπουλος γράφει επιστολή για την “Αρχή του Αρχιμήδη”
Posted in: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μιχάλης Συριόπουλος πρωταγωνιστεί στην σπουδαία παράσταση “Η αρχή του Αρχιμήδη” σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου και θα είναι για λίγες ακόμα ημερομηνίες στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία. Ένα συγκλονιστικό κείμενο που έγραψε ο Καταλανός Josep Maria Miró και καλεί τον θεατή να πάρει θέση ή ακόμα και ευθύνη για το δύσκολο θέμα που θίγει […]

Read More
Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά την Άλκη Ζέη
Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά την Άλκη Ζέη
Posted in: ART, ΒΙΒΛΙΑ

Την σπουδαία Άλκη Ζέη αποχαιρετά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με το παρακάτω δελτίο τύπου Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά την Άλκη Ζέη Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Άλκης Ζέη, μιας από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων, αγαπημένη συγγραφέα και πρέσβειρα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό […]

Read More
Ο Μάρτιος έχει τα δικά του (δέκα) τραγούδια
Posted in: TOP10, ΜΟΥΣΙΚΗ

Κι ενώ ο Μάρτης φέρνει δειλά την άνοιξη, τα τραγούδια που ακούν οι αναγνώστες μας γίνονται λίστα, σύμφωνα με αυτά που ψήφισαν όλο τον προηγούμενο μήνα. Δέκα τραγούδια που αγαπάμε κι εμείς – τα περισσότερα τουλάχιστον- γίνονται το soundtrack αυτού του μήνα. Τώρα που τα τραπεζάκια στα μπαλκόνια καθαρίζονται και βγαίνουμε για τον πρώτο καφέ… […]

Read More
VIDEO CLIP
Ο Κώστας Λειβαδάς σε νέο ντουέτο με την Ελένη Τσαλιγοπούλου | Ακούστε το!
Ο Κώστας Λειβαδάς σε νέο ντουέτο με την Ελένη Τσαλιγοπούλου | Ακούστε το!
Posted in: VIDEO CLIP, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΝΕΑ, ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Κώστας Λειβαδάς, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, μας παρουσιάζει το πρώτο single «Όσο δεν είμαστε μαζί» σε μουσική του ίδιου και στίχους του αγαπημένου του Κώστα Φασουλά που κυκλοφορεί από την Walnut Entertainment Greece. Το τραγούδι, μοιράζεται με την πιο σταθερή του συνεργάτιδα και αδερφική του φίλη Ελένη Τσαλιγοπούλου, με την […]

Read More
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x