Συνέντευξη… Μελίνα Μακρή | “Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή για μια τέτοια αλλαγή…”

Τη Μελίνα Μακρή τη γνωρίσαμε καλλιτεχνικά πριν καιρό.
Τώρα, μας συστήνεται ξανά με αφορμή την αλλαγή της πορείας της αλλά και τις εμφανίσεις της στη Σφίγγα τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου.
Για όλα αυτά αλλά και για το νέο της τραγούδι που κυκλοφορεί η Μελίνα δίνει την πρώτη αποκλειστική της συνέντευξη στο museekart.com. Απολαύστε την!!

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Γρέκο
 
Ποια είναι η αίσθηση πλέον πάνω στη σκηνή, χωρίς τη «σιγουριά» ενός συνόλου, όπως ήταν με τους Vegas; Δεν είναι κάτι που θα κάνω για πρώτη φορά, το να βρίσκομαι πάνω στη σκηνή μόνη μου. Πριν ξεκινήσω την πορεία μου με τους Vegas προυπήρχε μια πολυετής καλλιτεχνική δραστηριότητα μου, ξεκινώντας από ρεμπετάδικο, μουσικές σκηνές κλπ.. Νιώθω πως θα προσεγγίσω ξανά αυτό το κορίτσι. Η αίσθηση ήταν πάρα πολύ όμορφη από όσο θυμάμαι και μου έχει λείψει πολύ.
 
Ποιες μουσικές επιρροές έχει η Μελίνα που θέλει να γνωρίσει ο κόσμος στη νέα μουσική σελίδα που γύρισε; Τα τραγούδια του "εντέχνου" ρεπερτορίου είναι αυτά που με αγγίζουν περισσότερο, αυτά που με μεγάλωσαν που επηρέασαν τα ακούσματά μου. Θυμάμαι τον αγαπημένο μου δίσκο… Ήταν της Ελευθερίας Αρβανιτάκη "Τραγούδια για τους μήνες", και τον είχα μάθει απέξω, έφηβη ακόμα, τον τραγουδούσα μαζί με τον πατέρα μου που έπαιζε μπουζούκι. Το καλό λαϊκό τραγούδι και το ρεμπέτικο μέσα από το μπουζούκι του πατέρα μου με στιγμάτισαν από εκείνα κιόλας τα χρόνια. Ήταν ένα καθημερινό άκουσμα για μένα στην οικογενειακή μας καθημερινότητα. Αργότερα στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο η ενασχόληση μου με την παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική μου έδωσαν άλλα θεμέλια και σίγουρα μια έντονη επιρροή.
 
Στο «Δε σε ξεχνώ» έχεις γράψει μουσική. Είναι σκοπός σου να γράφεις τα τραγούδια που θα ερμηνεύεις; Μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια που γράφω εκφράζω αυτό που είμαι και η εκτόνωση αυτή είναι λυτρωτική. Θα συνεχίσω να γράφω για το συναίσθημα που με γεμίζει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τραγουδάω μόνο δικά μου τραγούδια.
 

 
Μετά από αυτή την όμορφη μπαλάντα, τι σχέδια υπάρχουν για το άμεσο μέλλον; Υπάρχουν πολλά σχέδια, θα ακολουθήσει σύντομα και δεύτερο τραγούδι μου από την Spider music, οι εμφανίσεις μου ξεκινούν στη Σφίγγα τις 3 Παρασκευές 10,17 και 24 Φεβρουαρίου και κάποιες επερχόμενες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα…
 
Γιατί τελικά είναι οι έρωτες η πιο μεγάλη πηγή έμπνευσης για τα τραγούδια; Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα τόσο έντονο που δύσκολα το συγκρίνεις με κάποιο άλλο στη ζωή, ένα συναίσθημα με την ικανότητα να γίνεται εθιστικό, ολοκληρωτικό, αλλά και καταστροφικό. Ακριβώς επειδή μας δίνει νόημα για ζωή, μπορεί και να μας το πάρει. Τότε είναι που η ραγισμένη καρδιά γίνεται τραγούδι.
 
Τις βραδιές που θα σε απολαύσουμε στη «Σφίγγα», τι θα ακούσουμε; Τραγούδια αφιερωμένα στον έρωτα, στη ζωή, στη κοινωνία που ζούμε. Τραγούδια νοσταλγικά και άλλα που μας κάνουν να χαμογελάμε. Μια αναδρομή σε τραγούδια σταθμούς του παρελθόντος, κλασσικής αξίας και αγαπημένα. Αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε χρειαζόμαστε αυτά τα τραγούδια για να στηριζόμαστε.
 
Σκέφτηκες ποτέ πόσο έτοιμο μπορεί να ήταν το κοινό να δεχτεί αυτή την αλλαγή στη πορεία σου;   Σκέφτηκα πως θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή για μια τέτοια αλλαγή… Σκέφτηκα επίσης πόσο πολύ το θέλω και αποφάσισα να πάρω το ρίσκο, ήξερα πως η μοναχική μου πορεία δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει το είδος που πάντα αγαπούσα.
 
Ποια θα ήθελες να είναι η εξέλιξη σου μέσα σε 10 χρόνια; Σε προσωπικό επίπεδο να έχω μια ευτυχισμένη οικογένεια, σε επαγγελματικό να τραγουδάω με το ίδιο πάθος που είχα όταν ξεκίνησα!
 

 
Ποια είναι τα στοιχεία από την εποχή με τους Vegas που θα ήθελες να κρατήσεις για τη συνέχεια σου και ποια θεωρείς πως πλέον είναι πολύ μακριά από τη Μελίνα; Θα κρατήσω τις εμπειρίες που με άλλαξαν και με έκαναν έναν διαφορετικό πια άνθρωπο, τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε παρέα. Όμως δεν είμαι πια το ίδιο κορίτσι, νιώθω πως μεγάλωσα και πως άλλαξα. Το τόσο εξεζητημένο στυλ στην εξωτερική εμφάνιση πχ. νιώθω πως είναι πλέον πολύ πίσω μου…
 
Υπάρχουν τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που έχεις ζηλέψει και αγαπάς ιδιαίτερα; Κι αν ναι, πες μου δυο τρία… Δεν θα το έλεγα ζήλεια όσο θαυμασμό προς κάποια τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Ευτυχώς μου δίνεται η ευκαιρία να ερμηνεύσω αρκετά από αυτά στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσω στη "Σφίγγα", όπως το "Αγάπη που γινες δίκοπο μαχαίρι", το "Τζιβαέρι" ή το "Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα" και πολλά άλλα…

 

 

Ημερομηνία δημοσίευσης
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017
Συνέντευξη : Βαγγέλης Γκρέκο

 

 

 

 

 

Tagged with:     ,

About the author /


Related Articles

Απάντηση

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Once Upon : Θεατρικά εργαστήρια & σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, σε μία εποχή που το χρειαζόμαστε
Posted in: ΘΕΑΤΡΟ

Τα θεατρικά εργαστήρια Once Upon αποτελούν μια κοιτίδα πολιτισμού που ήρθε πέρυσι, με σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα της πόλης. Ένας χώρος βγαλμένος από παραμύθι περιμένει και φέτος, για δεύτερη χρονιά, μικρά και μεγάλα παιδιά καθώς και ενήλικες για να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου. Φωτογραφίες : Όλγα Δέικου   Σε τρεις θεματικούς ορόφους, ενήλικες […]

Read More
Ο Μάρτιος έχει τα δικά του (δέκα) τραγούδια
Posted in: TOP10, ΜΟΥΣΙΚΗ

Κι ενώ ο Μάρτης φέρνει δειλά την άνοιξη, τα τραγούδια που ακούν οι αναγνώστες μας γίνονται λίστα, σύμφωνα με αυτά που ψήφισαν όλο τον προηγούμενο μήνα. Δέκα τραγούδια που αγαπάμε κι εμείς – τα περισσότερα τουλάχιστον- γίνονται το soundtrack αυτού του μήνα. Τώρα που τα τραπεζάκια στα μπαλκόνια καθαρίζονται και βγαίνουμε για τον πρώτο καφέ… […]

Read More
VIDEO CLIP
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x